torsdag 19 mars 2009

Vilket århundrade, vatikanen?

Vatikanen ger sig inte och fortsätter framhärda i sin bakåtsträvande approach till sexualitet, preventivmedel och smittspridning.
Påvens resa till Afrika och hans besked till kontinenten om HIV/AIDS och kondomanvändning är under all kritik och bloggarna har varit snabba att reagera.
Katolska kyrkan Sverige meddelar bland annat att trohet är viktigare än att skydda sig...

Bilden: Röda bandet som markerar Internationella Aidsdagen den 1 december varje år.

1 kommentar:

  1. Jag vet inte om du har hunnit läsa det Annika men Jonas Segersam, kristdemokrat från Uppsala, anser att påven talar klartext om kondomer. Så här skriver han på sin blogg (segersam.blogspot.com):
    “Härligt att det finns åtminstone en person i världen som vågar tala mot det politiskt korrekta. Påvens konstaterande att kondomer inte löser Aids / Hiv problematiken är väl egentligen ganska självklar. Visst minskar risken för att råka ut för en allvarlig trafikolycka om man håller hastighetsbegränsningarna. Men självklart är det allra säkraste sättet att undgå dödsfall i trafiken att helt avstå från att köra bil!”

    Den senaste veckorna har innehållit tre nyheter om den katolska kyrkan (1) Vatikanen lägger locket på i frågan om systematiska sexuella övergrepp mot barn inom kyrkan (2) den nioåriga våldtagna flickan i Brasilien som bannlystes för att hon gjorde abort och (3) nyheten om att påven avråder afrikanska kvinnor från att använda kondomer.

    I det läget försvarar Kd den katolska kyrkans moraliska moras med en analogi som går ut på att vi ska avstå ifrån bilkörning om vi vill undvika en bilolycka. Notera att rådet inte är att köra nykter och med säkerhetsbälte. Kristdemokrater vill tydligen inte att folk ska komma särskilt långt i världen. Huvudsaken är att de inte kör bil/är avhållsamma.

    SvaraRadera