måndag 16 mars 2009

Katoliker och scientologer

Den som tycker att katolska kyrkan framstår som omodern och dogmatisk på 2000-talet kan passa på att läsa om den världsbild som vägleder Tom Cruise och hans kompisar i Scientologkyrkan. Inte Waco men ganska wacko...

4 kommentarer:

 1. Man bör akta sig för att jämföra dårar med andra dårar, eftersom det kan ge sken av att den ena är mindre dåre än den andra.

  SvaraRadera
 2. -> Per L

  Sjukt kul! Jag skriver ned den. Tack!

  SvaraRadera
 3. Det komiska med scientologernas tro är att den är så löjlig och fånig, men själva konceptet att det kan finnas onda varelser någon annanstans i universum som någon gång har besökt jorden är inte alls så löjlig som en gubbe i himlen som skapade sin son som egentligen är han själv bara för att han ska kunna begå indirekt självmord framför en folkmassa.

  SvaraRadera
 4. Scientologer, Plymothbröder och Livets Ordare är underhållande men de är marginella sekter i våra samhällen. Problemet och det verkligt onda i världen är katolska kyrkan som har inflytande över 1,5 miljarder människor.

  Världens största religion är emot abort, prevnetivmedel, skilsmässor och homosexualitet. Det är därför vi ska ta striden med dom. Om kritiken blir tillräckligt stark måste de bemöta den, vilket vi har sett tecken på den senaste månaden. Jag tycker vi kan jobba för att locka fram äve svenska katoliker till debatt.

  SvaraRadera