måndag 2 mars 2009

Martin Schori - engagera dig i EU-valrörelsen!

Förespråkar Martin Schori censur i sitt inlägg på Newsmill idag? Och hur menar Schori "när bloggarnas kakofoni låter för mycket"? Ju fler människor som vill delta i det offentliga samtalet desto bättre är det för demokratin. Idag har jag tagit del av information där det påstås att valmyndigheten inte vill ha ett för högt valdeltagande i Europavalet ty då kommer de att behöva trycka upp fler valsedlar än de budgeterat för. Om detta stämmer har vi ett allvarligt demokratiskt problem i Sverige som bloggarna kanske skulle kunna rå på. (Bilden föreställer ett konstverk av Mark Crummet som heter Freedom from Speech.)

Tills vidare, Martin Schori, välkommen i gänget som vill öka svenskt valdeltagande i EP-valet den 7 juni. Du med din plattform kan bli en viktig kugge i det demokratiska maskineriet. Använd den!!

2 kommentarer:

 1. Det roligaste är ju faktist att Schori skriver sin litania på nätet, det forum han totaldissar i sin artikel. Jobbar han på sitt eget varumärke på internet månne?

  SvaraRadera
 2. De som kommer till EU-parlamentet måste prioritera ekonomisk återhämtning för Europa samt bidra mycket starkt till en global lösning av klimatkrisen.
  Detta för med sig att man måste ha

  1. en europeisk gemensam energipolitik
  2. avreglering av jordbruket
  3. frihandelspolitik
  4. politik för snabb omstrukturering av näringsliv
  5. mer F&U i Europa
  6. starkare finansiell och makroekonomisk 7. samordning mellan EU-staterna
  7. alla länder skall ha Euron
  8. en gemensam politik för infrastruktkturutbyggnad

  Detta leder vidare till frågor om gemensam utrikespolitik, säkerhet,gemnsamt förvar och en gemensam polis för bekämpning av internationell brottslighet.
  De underliggande allmänna frågorna om jämställdhet, mänskliga rättigheter och demokrati ligger fast som grundbult.
  http://keaparlament.blogspot.com/

  SvaraRadera