tisdag 14 april 2009

En valsedel?

Ledaren i påsk-NU föreslår att vi ska gå till val 2010 under en gemensam partibeteckning: Allians för Sverige. Vad tycker ni om det? Jag har skrivit det förut på altenberg.se och vidhåller att det är en dålig idé. Vi är fortfarande olika partier även om vi samarbetar i regeringsställning och i många kommuner och landsting. Vi har också olika partikulturer, något som inte minst märks inom samordningskansliet. Jag samarbetar gärna med kd i regeringskansliet i en mandatperiod till även om de i vissa frågor står rätt långt ifrån Fp, men de ska inte ha oss andra som kryckor. Men framför allt tycker jag att det är dåliggt för Fp. Istället för att slukas av en allians för sverige ska vi förnya politiken och driva på samhällsutvecklingen i Sverige och EU. Då är vi som bäst och det behöver Sverige, inte en utspädd allianssoppa.

1 kommentar:

  1. Gemensam partibeteckning känns som mindre bra ide.
    Fördelen med alliansen är att vi är lite olika och kan stöta ideer en extra gång. Gemensam partibeteckning kan påskina att vi är överrens om mycket mer än vad vi är.

    Någon utspädd allianssoppa ska det inte bli. Vi ska förtydliga de olika kryddornas smak så att folk kan rösta på det som de vill ska smaka starkare.

    SvaraRadera