måndag 1 juni 2009

Flyktingar,invandringa ,gemensamma regler EU, jobb och polis

EU behöver gemensamma regler för flykting och invandringspolitik och här måste medlemmarna samverka mycket

T ex vi har en ström flyktingar från Afrika över Medelhavet och en situation som är ohanterlig

Man måste bla därför hjälpa Afrika till ekonomisk utveckling så att flyktingproblemet blir mindre för EU. En ny Europeisk jordbrukspolitik är därför ett led i detta för att Afrika skall kunna exportera livsmedel och andra produkter till Europa och därmed bryta sin fattigdom.
Bistånd är bra i vissa fall men mycket av det som sås hamnar på Hälleberget

På sikt av demografiska skäl krävs en stor arbetskraftsinvandring till EU och kring detta måste nationerna samverka i EU samt en viss samordning kan behövas och gemensamma regler för fri rörlighet inom unionen och hur det skall verka mot länder utanför EU.

Generellt gäller att invandrare/flyktingar skall så fort som möjligt få börja arbeta och inte behöva leva på försörjningsstöd,. Detta måste gälla over hela unionen. Men ser vi det lokalt har vi misslyckats med detta i jämförelse med kommuner som har en mycket större småföretagsamhet t.ex. Ljungby kommun.

Småföretagsamhet och jobbskapande är nyckeln för integrationApproppå polisen så kräver vi i FP ett FBI för Europa och mot detta hävdar andra partier att vi har tillräckligt med polis och att brottsligheten beror på arbetslöshet och sociala faktorer.

Detta kan till del vara sant men de verkliga internationella brottslingarna är inga sociala offer utan hänsynslösa profitörer och har kättrat högt upp på den respektabla sociala trappan.

Det är inga duvungar utan måste hanteras med fasthet och beslusamhet via en EU FBI

1 kommentar:

  1. Håller med. Gemensamma regler och att få börja arbeta tidigt är viktigt.

    Behov av arbetskraftsinvandring är jag mer skeptisk till. Världens befolkning kommer inte växa i evigheter så arbetskraftsimport är bara en tillfällig lösning. Andra sidan av myntet är dock att det finns individer som vill jobba här, och det är jag inte ett dugg frågande mot.

    SvaraRadera