måndag 23 augusti 2010

Helene Odenjung i GP och i P1

Folkpartiets valfilm om skolan:Kommunalrådet i Göteborg Helene Odenjung porträtteras i dagens GP. Städa för att få socialbidrag är rubriken på artikeln och ämnet debatterade Helene även i P1 idag eftermiddagen.

"Arbetsföra socialbidragstagare ska städa gator eller på annat sätt vara en resurs för kommunen för att få ut sina bidragspengar. Ja i alla fall om Folkpartiet får bestämma. Folkpartiet har tidigare föreslagit att göra kommunerna skyldiga att ställa krav på motprestation från bidragstagarna, men ännu har ingen sådan lagändring gjorts. Men i Göteborg vill Folkpartiet sätta igång ett sådant projekt redan nu." (Citat från SR.)

Pär Gustafsson skriver att det handlar om att bryta utanförskapet i Göteborg. Vissa håller inte med, här är en, men i andra länder har man motprestation som krav eller till och med återbetalningsskyldighet när man får ett arbete efter bidragstiden. Det skulle ju kunna vara så att för vissa personer med bidrag kan det vara en sporre att ta sig in på arbetsmarknaden och som Pär skriver: bryta utanförskapet.

1 kommentar:

  1. Får man arbete så får man också lön och känner sig behövd. Tvingas man arbeta utan lön så känner man sig utnyttjad. Fattar ni inte det i folkpartiet?

    SvaraRadera