onsdag 9 september 2009

Kärlek och integritet

På lördag den 12 september deltar ett antal liberaler i den tvärpolitiska internationella aktionsdagen för integritet Freedom Not Fear. I Stockholm blir det på Sergels torg från klockan 17:00-21:00. Liberala ungdomsförbundet har tagit tema kärlek för sin höstkampanj vilket glädjer mig mycket eftersom det underliggande budskapet är effekterna av övervakning och hur det kan begränsa oss ytterligare. Rätten till ett privatliv borde vara en oomtvistad självklarhet. Med nye LUF-ordföranden Adam Cwejman och Linda Nordlund, bilden, som andre vice-ordförande har LUF fått en mycket tydligare profil i integritetsfrågorna.
Mer om FNF 2009 och integritet:
Scaber Nestor, HAX, OlofB, Opassande, Farmorgun från Norrtälje som idag fått med mycket bra om bl.a. Telekomseminariet från Telecomix från Bxl i måndags också. Se även Christian Engström/Telekomseminariet.
I Göteborg och västsverige pågår en debatt om det nya biljettsystemet i kollektivtrafiken. Många klagar över att det är krångligt, få klagar över att kartläggningen av resenären blir ett sociogram (utmärkt bild från OlofB) i sig självt som kan läggas till alla andra sociogram som sammanställs via t.ex. Google eller FRA. Zaramis påpekar att man faktiskt inte behöver registrera kortet i sitt eget namn vilket naturligtvis stämmer. Men, att man överhuvudtaget ska behöva tänka på vilket namn man fyller i tycker jag är att gå för långt.

1 kommentar:

  1. Tack jag tyckte det behövdes en bild för att förklara ordet sociogram när FRA-debatten rasade som hårdast förra året!

    Du får gärna använda den om du vill!

    SvaraRadera