söndag 16 augusti 2009

Ibra Cadabra - om konsten och rätten att byta lag

När Zlatan Ibrahimovic gjorde klart med sitt lagbyte från Inter till Barca i slutet av juli hyllades han av bägge sidor. Det finns en rad klipp på webben om bytet, alla med känsla men av varierande kvalitet. Här är ett av dem, från tuben:Och här en underbar intervju med Zlatan som 19-åring, vilken viljestyrka och framtidstro!
När Roland Utbult förra veckan bytte lag från Folkpartiet Liberalerna till Kristdemokraterna kom det ett pressmeddelande från Kristdemokraterna men ingenting alls på Fp:s hemsida. Kd har gjort en mycket bra värvning. Det här klippet från Utbults personvalskampanj 2006 visar hur han har jobbat. Gör han ett lika intensivt arbete i valrörelsen 2010 för Kd torde han ha goda möjligheter att komma in i riksdagen nästa år. Jag ser fram emot att höra sång från talarstolen i så fall!Mer om Utbults partibyte: Bohusläningen, Dagen, Expressen/TT, Liberati, SR Nyheter/intervju med Lars Tysklind, riksdagsledamot (FP) Bohuslän. Roland Utbults blogg, bloggaren Bengt Held, tips via Camilla Grepe.

Utbult har verkligen en poäng i sin musik-politik-strategi. Det gäller att visa att man bottnar och att man står upp för sina värderingar. Trots att jag är oenig med Utbult i vissa sakfrågor så har jag den djupaste respekt för att han lyssnat till sin egen inre övertygelse och därmed byter (allians)parti. Med sina utmärkta valresultat i riksdagsvalet 2006 och valet till Europaparlamentet 2009 har han visat hur en slipsten ska dras. Jag önskar dig allt gott, Roland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar