Äntligen någon som kan lägga in lite vett och reson i debatten kring genmodifierad mat. Genmodifierad mat kan vara både nyttig för den enskilda, för världens matbeståndet och för miljön. Tack Torbjörn Fagerström för din debattartikel.
Självklart måste utvecklingen av grödor ske under kontrollerade och säkra former men dagens skräckpropaganda riskerar att lägga locket på viktig utveckling.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag instämmer. Flumnivån på debatten om GMOs har länge varit hög. Att helt frångå beprövade former för hur livsmedel godkänns bara för att livsmedlet kan förknippas med genmodifiering i något led, är inte särskilt modernt.
SvaraRaderaJag såg med glädje att Marit vågar ta i frågan som politiker. Sättet som en gröda förädlats fram på påverkar i väldigt liten utsträckning hur bra eller dålig den är. Lagstiftningen inom EU är barock man borde ha en utvärdering av alla ny grödor beroende på egenskap, ex insektsresisten, tolerant mot ogräsmedel, klarar av torka etc.
SvaraRaderaTerminatorgenen blev dock inget mer än ett spöke-den har aldrig kommit ut på fält. Afrika börjar så sakta odla GMO, ex Burkina Faso förra året. Tänkte inte skriva en uppsats så slutar där för nu.